Who's Online

We have 9 guests and no members online

After All Metal!

Bandcamp

  page_title_tour_diary03_2022
  This is After All guitarist Drieze's diary of the Anthrax/After All European tour, originally published in the April 2003 edition of Hellspawn Webzine.
       
  tour_diary_2003-03-01    ANTHRAX + AFTER ALL

16/3 Hardenberg (Holland) - Podium
17/3 travel
18/3 Berlin (Germany) - SO 36
19/3 Hamburg (Germany) - Markthalle
20/3 Bochum (Germany) - Matrix
21/3 day off
22/3 Köln (Germany) - Live Music Hall
23/3 Ludwigsburg (Germany) - Rockfabrik
24/3 Pratteln (Switzerland) - Z7
25/3 travel
  Hoezo, het gaat niet goed met de Belgische metalscene? Er zijn wel degelijk uitzonderingen! Zo tourde het Brugse After All in maart door Europa als special guest van Anthrax. Gitarist Dries Van Damme zette voor Hell Spawn zijn tourimpressies op papier.

Qua timing zitten we zonder meer gebeiteld. Onze nieuwe cd "Mercury rising" is pas uit en we kunnen die meteen met een serieuze tour ondersteunen. Serieus inderdaad, want we worden verondersteld het publiek op te warmen voor Anthrax. Eén van de eerste concerten die ik ooit bezocht was er trouwens één van Anthrax. Het jaar was 1987, toen ze samen met Cyclone en Metal Church openden voor Metallica. Sinds die tijd is er bij Anthrax veel veranderd. Ten goede trouwens, want met John Bush wisten ze één van de beste metalzangers uit de hele scene binnen te halen. Die Bush is trouwens ook één van mijn jeugdhelden. Ik aanbid Armored Saint. Daarom alleen al is het een eer om met zo'n gereputeerd gezelschap op schok te gaan. Hoe dat dan verliep? Om het met Scott Ian's favoriete stopwoord te zeggen: awesome!
       
  tour_diary_2003-03-02   We sluiten ons bij de tour aan in Nederland, in zaal Podium in Hardenberg. Anthrax heeft er dan al een dag of tien UK op zitten. Hardenberg is een leuke plek om te starten. We speelden er al eens tijdens de Metal Grand Slam. Bekend terrein dus. Wel één groot verschil: Podium zit afgeladen vol met zo'n 800 metalheads. Veel Belgen ook. De kennismaking met de crew verloopt hartelijk. We krijgen een lange soundcheck en hebben daarna 45 minuten om ons te bewijzen. Nummer na nummer groeit het enthousiasme bij het publiek. Aan het eind van de set gaan de handen tot achter in de zaal de lucht in. Opdracht vervuld. Daarna walst Anthrax ruim anderhalf uur over het publiek heen. Ze spelen een echt geweldige set. En wat is die John Bush goed, zeg! Tweede halte: Berlijn. Opnieuw volle bak en een goede respons. Leuk ook om na de show onze producer Harris Johns nog eens te zien. Het Berlijnse eten bevalt John Bush echter niet. De hele nacht kotst hij zich op de bus - op weg naar Hamburg - de ziel uit het lijf. Cancellen dan maar? Not! En maar goed ook, want de Markthalle is met ruim duizend bezoekers zo goed als uitverkocht.
  Er is even een probleempje met één van onze basdrums, maar Charlie Benante leent ons enkele wisselstukken uit. Awesome! Van Hamburg gaat het naar Bochum. In plaats van te soundchecken zoeken we ruim een uur naar de Matrix. De stress slaat even toe, maar één minuut voor de deuren opengaan staan onze spullen netjes klaar. En opnieuw het typisch Duitse scenario: tegen de tijd dat we het optreden beginnen, zit de zaal ramvol. Fanatiek publiek, daar in Bochum. Headbanging mania.
       
  tour_diary_2003-03-03    Na Bochum hebben we een day-off in Keulen. Tijd voor een feestje! Tegelijk kan John wat uitrusten. En dat is echt wel nodig. Met zowat 1.500 man is Keulen niet alleen een topper qua opkomst, hier staat ook de verzamelde Duitse pers te kijken. Anthrax maakt er een demonstratie van, met "Indians" en "I am the law" als extra bisnummers. Nog beter wordt het daags nadien, in Ludwigsburg. We krijgen een te gekke respons, maar het is uiteraard Anthrax die het afmaakt. Dit keer komen "Fast as a shark" van Accept (Scott: "That was fucking awesome!"), "Metal thrashing mad" ("About fast cars and beer and tits!") en "Gung-ho" eraan te pas om de metal maniacs te voldoen. Wat een ongelofelijke sfeer! Voor beide bands zonder meer de beste show van de hele tour. En dan is het alweer tijd voor afscheid. Dat doen we in het Zwitserse Pratteln. Beste catering ooit! En tof om de dame en heren van The Gathering nog eens te ontmoeten. We waren een paar keer hun support tijdens de "Mandylion" tour en ze spelen de dag na ons ook in Pratteln. Na de show maken we nog wat foto's met de jongens van Anthrax en de crew, we wisselen T-shirts uit, en wensen elkaar tot ziens op Graspop. 
  Dan weten we nog niet dat we elkaar midden juni alweer zullen ontmoeten. Begin mei krijgen we immers het goede nieuws vanuit het Anthrax-kamp dat After All opnieuw als voorprogramma mee kan tijdens een reeks optredens in Duitsland, Nederland en Zwitserland, in de aanloop naar de zomerfestivals. Awesome!

No retreat! No surrender!

Drieze